כללים לקניה בסופר
- הכירו את הצריכה השבועית שלכם –
לימדו כמה אתם צורכים כל שבוע מכל דבר. - תקציב – הגדירו תקציב שבועי לקניות בסופר
ואל תחרגו ממנו. - רשימה חכמה – הכינו רשימה של דברים שצריך
בשבוע הקרוב, ראו מה נשאר במקרר ובמזווה,
הכינו תפריט שבועי שמנצל את מה שיש. - אנחנו לא במלחמה – אל תייצרו מלאי מטורף בבית,
הסופר קרוב, ותגיעו אליו גם בשבוע הבא.
- בטן ריקה = ארנק ריק – לפי מחקרים הגעה לסופר על בטן ריקה גורמת לאנשים לקנות יותר וגם לקנות אוכל פחות בריא. הגיעו לסופר על בטן מלאה זה יחסוך לכם כסף.
- לבד = רווח – אל תלכו עם הילדים לסופר, אם החלטתם ללכת עם הילדים הגיעו מוכנים, הקציבו לכל אחד ואחת מהילדים סכום כסף קטן לשימוש או, הגדירו דבר אחד שהם יוכלו לקנות. נצלו את זמן הקניה ללמד אותם על צרכנות נבונה.
- מסלול הקניה – הסופר בנוי ומתוכנן להוציא מאיתנו כסף, לא סתם החלב והלחם נמצאים בחלקו האחורי, תכננו מסלול יעיל על פי רשימת הקניות.
- גודל = כסף, לא לנו – עוד טריק של רשתות השיווק, לא בכדי העגלות בסופר ענקיות. קחו עגלה קטנה, עגלה גדולה נותנת תחושה שלא קנינו מספיק.
- מותגים – השוו בין יצרנים וכמויות, בד"כ המותגים של רשתות המזון זולים יותר ממותגים של חברות.
- מבצעים? לא בכל מחיר – אם אין צורך לא צורכים, אל תתפתו ותשכנעו את עצמכם, בדקו אם זה כדאי לכם כלכלית.
- קניות סוף חודש – אל תבצעו קנייה גדולה בסוף החודש או לקראת תאריך החיוב של כרטיס האשראי, אם יש מוצרים שאפשר לדחות את קנייתם עשו זאת.
- תקציב יותר חשוב מהרשימה – זה נכון לגבי כל ההוצאות שלנו וזה יחסוך לנו המון כסף. היצמדו לתקציב השבועי/חודשי. אפשר לבדוק מראש באינטרנט כמה תעלה לנו הקנייה, או לעשות חישוב תוך כדי קניה. ניתן גם לסדר את העגלה עלפי נחיצות המוצרים.
- אל תקנו בתשלומים – קניה בתשלומים מכבידה עלינו ועל חשבון הבנק. שלמו בתשלום אחד עבור הקנייה השבועית ובדקו את החשבון לפני שאתם יוצאים מהסופר.