איך יוצאים מהמינוס?
טוב ששאלת, כי זה הצעד הראשון בדרך לחופש כלכלי.
8 מכל 10 בתי אב בישראל מתמודדים עם השאלה – איך יוצאים מהמינוס ועם ההשפעות של המינוס על החיים האישיים, הזוגיות, והמשפחה.
הרוב המוחלט סבורים שאם ייקחו הלוואה לסגירת המינוס הצרה הזו נפתרה. ולא כך הוא המצב. יש כלל ידוע שקובע: אם תמשיך לנהוג כמו שאתה נוהג תמשיך לדרוך במקום בו אתה דורך. והמשמעות ברורה:
אם לא משנים את הרגלי הצריכה ועוברים לפסים של ההתנהלות כלכלית נכונה, המינוס בו הייתם חוזר – ובגדול. כי עכשיו, אל ההוצאות שכבר יש ולא מצליחים לעמוד בהן מצטרף גם החזר ההלוואה ומעמיק את הצרה עוד יותר. וחוזר חלילה. עד שהבנק מחליט שדי, זהו, וסוגר לך את הברז. ואז…
...ואז זה מתחיל
והוא יעשה הכל כדי לקבל בחזרה את הכסף שהוא נתן לך: טלפונים מפקיד הבנק שדורש ממך להפקיד כסף בחשבון, הודעה שלא אישרו את התשלום החודשי של המשכנתא, הזמנה לשיחה קשה עם מנהל הסניף ואף אמצעים חמורים עוד יותר. מאיפה יבוא הכסף? הרי אם היה לך היית ביוזמתך ממהר להפקיד, נכון?
ונעבור לחלק האופטימי יותר
יציאה מהמינוס תוך כדי רכישת כלים להתנהלות כלכלית נכונה בדרך לחופש כלכלי.
כן, מסתבר שאפשר לחיות אחרת, לקנות את מה שצריכים ורוצים, לנסוע לחו"ל, לצאת לבלות, לשלוח ילדים לחוגים, להחליף מכונית לדגם חדש, לטפל בשיניים…ועוד, אולי נשמע לך לא מציאותי אבל תהליך האימון הכלכלי יאפשר לך גם לחסוך כסף. ניתן לעשות הכול אם מבצעים תכנון תקציב משפחתי לטווח הקצר והארוך, אם שומרים על ניהול כלכלת הבית כראוי ולא פחות חשוב – אם יש לצידכם אדם שהתמחותו אימון כלכלי – שילווה, יתמוך, יכוון, יקנה לכם כלים לצאת מהמינוס ולהשאר בפלוס, יאיר את הדרך וגם… ישמור עליכם שלא לסטות ממנה.
איך לצאת מהמינוס
80% מבתי האב בישראל נמצאים ביתרת חובה בבנק ובכל יום אומרים לעצמם: 'אין מה לעשות'. לך יש יתרון עצום על פניהם. החלטת שיש מה לעשות, עשית צעד וחיפשת מענה ועזרה לבעיה שמשפיעה על כל המשפחה. הרצון לשינוי היא עמדת פתיחה מצויינת לתהליך של יציאה מהמינוס, באמצעות התנהלות כלכלית נכונה שתאפשר לכם להשיג כל מטרה. אפילו תתחילו לחסוך כסף...
ממינוס לפלוס
אולי נשמע בלתי אפשרי ליישום במציאות הישראלית כשרוב בתי האב נמצאים במשיכת יתר שלא לדבר על חריגה מהמסגרת שמתאפיינת בריבית המקובלת בשוק האפור. ממינוס לפלוס - זה בדיוק המקום אליו תגיעו כשניכנס יחד לתהליך אימון כלכלי וניהול תקציב משפחתי מאוזן. הרי כבר ברור לך: ככל שהמינוס גדל כך גדלה התלות בבנק ובמקביל חופש הפעולה הכלכלי קטן והשליטה בכסף שלך מתבטלת.