ניהול כלכלת המשפחה

ניהול כלכלת המשפחה נתפס כמשהו שעושים על הדרך, משהו שעושים אחרי העבודה/קריירה, הטיפול בילדים, ההשקעה בזוגיות ורק אם יש זמן או שפתאום הבנק סוגר את הברז, וצריך להגיש תביעות נגד בנקים, נאלצים להתמודד. בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות הנושא ועדיין הרבה אנשים מתייחסים לזה כדבר משני שמטפלים בו רק כשאין ברירה.
בנוסף, נושא הכסף במשפחה ודרך ניהולו מהווים מקור לוויכוחים ומריבות בין בני הזוג, ולרוב המתחים במשפחה,
(כ 70% מהזוגות המתגרשים ציינו את המצב הכלכלי והדיאלוג הזוגי על כסף כסיבה העיקרית לגירושים). נשאלת השאלה האם אפשר לחיות אחרת?

האם אפשר לקיים איכות חיים ורמת חיים סבירה (כל אחד בהתאם לערכיו) ללא מינוס והלוואות, האם אפשר לחיות בלי לחץ כלכלי? התשובה היא : כן.

אפשר לחיות בפלוס, ברווחה כלכלית וברוגע. אז איך עושים את זה? הנה כמה עקרונות בסיס: 

הכרת השטח – בדקו כמה אתם מרוויחים (ואני לא מתכוון למה שרשום בתלוש או למה שאתם חושבים, אלא לכמה באמת נכנס לחשבון) וכמה ועל מה אתם מוציאים.

ניהול – הכינו תקציב שבועי, חודשי ושנתי. הגדירו מי עושה מה ואיך תקבלו החלטות.

מוכנות להל"ם – היו מוכנים להוצאות לא מתוכננות, הקציבו לכך סכום חודשי ע"פ נתוני העבר.

מה צפוי בעתיד – אני יודע, נשמע קצת הזוי, אך יש דברים שאנחנו יודעים שיגיעו כמו: בת/בר מצווה, הולדת ילד/ה, חתונה של הילד/ה ועוד. תקצבו אותם ושימו כסף בצד.

לאן הולכים – הגדירו מטרות ויעדים שאתם רוצים/צריכים, תקצבו אותם וחסכו כדי להשיג אותם.

דברו על זה ודברו ממוקד – הגדירו מועד חודשי קבוע לשוחח בו על הנושא הכלכלי ודברו רק עליו, זה לא המקום והזמן להזכיר מי הוציא את הזבל, מי טיפל בכביסה/חשבונות, או מי  הוציא את הילדים מהגן.

שיתוף – שתפו את הילדים, הסבירו להם את המשמעויות. יותר קל כשפועלים יחד.